23 Eylül 2007 Pazar

Takva Akademi Yolunda


Daha önceki yazılarımdan birinde de bahsi geçen Takva önümüzdeki yıl düzenlenecek olan 80.Oscar Ödül Töreni'nde en iyi yabancı film dalında yarışması için Türkiye'nin aday adayı olarak belirlendi. Yönetmenliğini Özer Kızıltan'ın yaptığı filmde Erkan Can ve Güven Kıraç gibi isimler rol almıştı. Bildiğimiz üzere Takva, Saraybosna ve Toronto gibi önemli yurtdışı festivallerinden büyük ödülle dönmeyi başarmıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile 12 meslek örgütünün temsilcileri 20 Eylül 2007 Perşembe günü 80.Akademi Ödülleri'nde "en iyi yabancı film" aday adayını belirlemek üzere Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği'nde biraraya gelerek ilk oylama sonucunda 40 film arasından Beynelmilel, Takva, Hokkabaz, Mutluluk ve Kader filmlerini finale layık gördüler. İkinci tur oylama da sona erdiğinde Türkiye'nin adayının Takva olmasına karar verildi. Eee, sanırım bize de Erkan Can'ın resimdeki hâli gibi ellerimizi göğe kaldırıp, dua etmek düşüyor bu saatten sonra.

2 yorum:

gokciii dedi ki...

Ben takvayı izlemedim ancak diğer adaylar arasından bu filmin seçilmesi iyi olmuş.Belki bu yıl en azından aday olabiliriz oscar yabancı filmler kategorisinde.Olamazsak da çok sorun değil,Almanya da Fatih Akın'ın Yaşamın Kıyısında filmini gönderecekmiş.Fatih Akın'ın aday olabilmesi demek Türkiye'nin aday olması demek benim gözümde her ne kadar Almanya adına yarışsa da.

Anıl dedi ki...

Diğer adaylardan Beynelmilel de çok güzel bir film. Ancak Oscar'a ne kadar hitap eder, orasını tartışırım işte. Madem ki Takva'yı "henüz" izlemedin, o halde önceki yazılarımdan Saraybosna'nın Kalbi başlıklı olanı senin için bir nevi önbilgi olabilir. Mutlaka izlemelisin diye düşünüyorum.