4 Eylül 2007 Salı

Roverandom


1925 yazında, genç Michael Tolkien, kumsalda oynarken en sevdiği oyuncak köpeğini kaybetmişti. Baba J.R.R. Tolkien, oğlunu avutmak için bir büyücüyü kızdırdığında, oyuncağa dönüşen gerçek bir köpek hakkında bir öykü yarattı.
Aradan 70 yılı aşkın bir süre geçti ve ayın üzerinden denizlerin diplerine dek uzanan Rover'ın maceraları artık su yüzüne çıkıyor...
Eve dönmek için gösterilen büyük bir çaba, kum büyücüleri, denizin üzerinden dünyanın ucuna ve ötesine uzanan ay patikası, Aydaki Adam, Beyazkanat, Ayköpek ve ejderler arasında gerçekleşen inanılmaz olaylar.


Silmarillion, The Hobbit ve The Lord of the Rings gibi başyapıtların yazarı Tolkien'in yazdığı Roverandom'ın arka kapağını süsleyen yazı bu! Hayalgücü yüksek çocuklarınız varsa ve onları Tolkien'in yarattığı büyülü dünyaya hazırlamak istiyorsanız işe Roverandom'dan başlayabilirsiniz. Çocuğunuza kitabı verdikten sonra gizlice kitabı ondan alıp siz de okuyabilirsiniz. Masal okumak kimin zararına olmuştur ki?

Kitap: Roverandom.
Yazar: John Ronald Reuel Tolkien.
Yayınevi: Altıkırkbeş.
Sayfa sayısı: 175.

2 yorum:

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

yukarıdaki masallar da,Roverandom da tam bize göre , kaliteli fantastik kitaplar aranıp dururken iyi oldu bunlar,eyvallah...

Anıl dedi ki...

Rica ederim. Sanırım "Biz" kullanırken kızlarınızı kastettiniz :) Ben bile canım sıkıldıkça okurum bu eserleri. Masal olduklarını kabul ediyorum ama neden büyükler de masal okuyamasın ki? Eminim kızlarınız ve belki de siz Roverandom ve Masallar'ı okuduktan sonra Tolkien'in daha büyük hikayelerine hazır olacaksınız :)