2 Eylül 2007 Pazar

Jason Statham ve Adrenalin


"Adrenalininizi yükseltmenin binlerce yolu vardır. Bugün Chev Chelios'un her birine ihtiyacı olacak"... Bu yazıyor Jason Statham'ın son filmi Crank/Tetikçi'nin afişinde. Peki ya siz... Siz neler yapabilirdiniz hiç durmadan adrenalin salgılamak zorunda kalsanız? "Salgılamazsam ne olur?" diyenler için işi daha da zorlaştırayım. Ya kalp atışlarınız yavaşlarsa öleceğinizi bilseniz, fikriniz değişir miydi? Sizi bilmem ama Chev Chelios yaşamak istiyorsa durmaksızın adrenalin salgılamak zorunda...
Yabancı filmlerin isimlerinin Türkçe'ye çevrimine hastayım. Crank'i de sırf Jason Statham tetikçiyi oynuyor diye Tetikçi olarak çevirmişler. En azından izlerken ayırt edemeyecek kadar da, afedersiniz, mal değiliz. Yine de şöyle bağlayalım; evet, Statham bu filmde normal hayatına dönmek isteyen tetikçi Chev Chelios'u oynuyor. Chelios bir önceki cümlede de bahsettiğim gibi artık tetikçiliği bırakmak ve sevgilisi Eve (Amy Smart) ile normal bir hayat sürmek istemektedir. Ancak geçmişte yapılan her şeyin insanların yaşamında bir bedeli vardır. Bir anda silip atmak mümkün değildir. Hele bir de durmaksızın adam öldüren biriyseniz normal bir yaşantı sürme şansınız hemen hemen yoktur. İşte Chev Chelios da geçmişte yaptıklarının bedelini ödemek zorundadır. Bir sabah uyandığında halsiz olduğunu fark eder ve televizyonun üzerine asılı ve üzerinde "Canın Cehenneme" yazan bir cd olduğunu görür. İnsanlık hali, merak eder ve cdyi playera koyar. Gördükleri karşısında şok olmuştur. Kendisi bayıltılmış ve boynuna bir şırınga enjekte edilmiştir. İşin kötüsü bunları yapan eleman televizyonda ona pis pis bakarken adrenalininin düştüğü an öleceğini söylemektedir. Aklında intikamdan başka bir şey olmayan Chev Chelios için artık her saniyenin bile önemi vardır. Düşmanına ulaşıncaya dek daima adrenalinini yüksek tutmak zorundadır.
Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Snatch, The Italian Job ve The Transporter gibi başarılı bir Statham filmi olmuş Crank. Filmi izlerken 87 dakikanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz bile. Öyle ki Chelios'un adrenalinini yüksek tutmak zorunda kalması ve bu yüzden durmadan hareket halinde olması filmi sürekli bir tempo içinde tutarken siz de doğru orantılı olarak o tempoya kendinizi kaptırıyor ve filmi bırakıp tuvalete bile gidemiyorsunuz. Her ne kadar senaryoda aksaklıklar da olsa film bahsettiğim tempo sayesinde izleyiciden geçer not alıyor, en azından benden aldı. Yazımı bitirirken Crank'in son zamanlarda izlediğim en iyi aksiyon filmi olduğunu söylemeliyim. Hazır DVD'si de çıkmışken gidip alın ve izleyin.

EDİT: Az önce reklamını gördüm. Bu ay boyunca MovieMax'den de izlenebilecekmiş bu film.

1 yorum:

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

filmi resmen nefes nefese izlemiştim ,her sahne gözümün önünde sokaklarda ,motorun üzerinde deli gibi koşan bir adam:))