6 Eylül 2007 Perşembe

Oldboy


Hiç birinden intikam almak istediniz mi? Zamanında size affedemeyeceğiniz bir kötülük yapan kişiye aynı şekilde ya da daha beter bir yolunu bulup acı çektirmek istemediniz mi? Böyle düşünmeyen yoktur galiba. O halde şimdiye dek alınmış en harika intikama götüreyim sizi. İntikamın içeriğinden bahsedersem az sonra bahsedeceğim filmin en can alıcı noktasını açıklamış olacağım için bunu baştan unutun. Ancak şu kadarını söyleyeyim, Oldboy'da sergilenen bu intikam öyle her bünyenin kaldırabileceği bir intikam şekli değil. Ancak her şeye rağmen film bittiğinde mideniz bulanmamışsa filme hayran kalmamak ve yansıtılan müthiş kurguyu görmek sizi mutlu edecektir. Filme de değinelim biraz...
Oldboy 2003 yılında Güney Koreli yönetmen Chan-wook Park tarafından çekilmiş ve 2004 Cannes Film Festivali'nde büyük ödül olan Grand Prix'i elde etmiş bir yapım. Eğer Tarantino tarzı filmleri seviyorsanız kaçırmamanız gereken bir şaheser. Ne olduğunu anlamadan bir geceyarısı bir telefon kulübesinin önünden kaçırılan ve 15 yılını bilmediği kapalı bir alanda geçiren Dae-su Oh'un hikâyesini anlatır bu film bize. Hapis kaldığı odada her gün düzenli olarak yemeğini veren birileri dahi vardır. Ancak tüm bildikleri bununla sınırlıdır. Ne neden kaçırıldığından ne de kendisini kimin kaçırdığından haberdardır. 15 yılın sonunda ise bir şekilde hapis tutulduğu yerden kaçmayı başarır. Artık tek hedefi ipuçlarını takip edip kendisine bunu yapanlardan intikam almaktır. Yalnız intikam alacak asıl kişinin kendisi olmadığını öğrenmesi pek sürmeyecektir.
Bu filmi izlemeye karar verirseniz kendinizi izleyeceğiniz sıradışı sahnelere ve muhteşem olduğu kadar şok edici olan finale de hazırlamanız gerekmekte. Benden söylemesi.

5 yorum:

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

çok hoşuma gitti ,DVD si varmı ,çıktımı bu filmin acaba ?::

Anıl dedi ki...

Bu film içerdiği sahneler ve senaryosu itibariyle birçok ülkede yasaklandı. Cannes Film Festivali'nde de verilen yoğun uğraşlar sonucunda yarışma kategorisine alındı ve büyük ödülü de kucakladı. DVD'si var ancak Türkiye'de nereden bulunur, nasıl edinilir bilemeyeceğim. Kanal D Home Cinema'nın çıkardığı "Bağımsızlar Serisi"nden ulaşılabilir belki de. Hiç bulamazsanız internetten indirmenizi tavsiye ederim. Her şeye rağmen kaçırılmayacak bir film.

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

teşekkürler :)

Anıl dedi ki...

Açık denizlerde korsanlık yapmak istedi canım :) Buyrun; www.sharebus.com --- Aklınıza gelebilecek her türlü filmi bulabilirsiniz burada.

Adsız dedi ki...

çok sağlamm filmmm böle bi son baska hiçbir filmde yokk.teşekkürler:)