20 Eylül 2007 Perşembe

Bıçak Sırtı


Şener Şen ve Türkan Şoraylı İkinci Bahar'dan bu yana sürekli takip ettiğim bir Türk dizisi yok. Arada bir yaptığım Avrupa Yakası kaçamakları sanırım bu kategoriye dahil edilemez. Bunu yapmamın nedeni "Ben Türk dizisi" izlemem entelliği taslamak değil. Zaten bunu yapanlara da entel demem ben ya neyse. Yine de her gün yeni bir yapımın start aldığı bu Türk dizileri havuzunda yüzemiyorum ben. Hayır, yapın kaliteli olsun amenna. Ancak yıllardır kaliteli yapımlar izlemek isteyen bünyeleri de isyana sürüklemekten başka bir şey değil bu. Demem o ki yirmi tane dizi yapacağınıza bir tane yapın ama tam yapın. Oyuncularıyla, oyunculuklarıyla, yönetmeniyle, senaryosuyla vursun ekranlara damgasını. Yeşilçam'dan bu yana süregelen klişe havayı bir çırpıda yok etsin.
Geçen gün MSN'de bir arkadaşımla muhabbet ederken açıldı Bıçak Sırtı isimli dizinin muhabbeti. Kendisinin söylediğine göre mutlaka izlemeliymişim bu diziyi. Zaten bana bunları söyledikten sonra dizinin ikinci bölümü başladığı için anında çevrimdışı oldu. Merak etmedim değil hani. Önce bir araştırdım neymiş ya da ne değilmiş diye. Dizinin oyuncu kadrosuna bakmam her şeye yetti aslında. Fikret Kuşkan, Erkan Can, Vildan Atasever, Nejat İşler, Mehmet Günsür, Melisa Sözen gibi isimlerin tek bir yapımda toplanmış olması gayet heyecan vericiydi.
İlk bölümü dün akşam izleme fırsatı yakaladım. Gerçekten kaliteli bir diziye benziyordu. Hatta bir ara dizi değil de sanki bir sinema filmi izliyormuş gibi hissettim. Senaryo da ilginçti. İki erkek başrol oyuncusu arasında gidip geliyordu dizi. Acaba nasıl bağlayacaklar aralarındaki hikâyeyi diye düşünürken olanlar oldu. Bölüm bittiğinde belli olmuştu aslında diğer bölümlerde olacaklar. 10 yıl sonra hapisten çıkan adamlardan biri hiç görmediği oğlunun diğer adam tarafından evlatlık alındığını öğrenir. Hayalkırıklığı diz boyu... Umutlarım beyhudeymiş anlaşılan. Yenilik "sıfır"!!!

8 yorum:

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

beğendim diyeceksin sandım...
sende ne zor beğeniyorsun yav ,
aslında ben de itiraf etmem gerekirse fikret kuşkan için izliyorum.:))

Anıl dedi ki...

Ben böyleyim işte, ters köşe yaparım :) Seçici olmak böyle olsa gerek :)

gokciii dedi ki...

ben çok daha fazlasını bekliyordum bu diziden.Orjinal bir senaryo değil kesinlikle hatta klişelerle dolu, ilk bölümünü izleyip tüm gidişatı tahmin etmek mümkün.Oyunculuklara lafım yok ama.Fikret Kuşkan aşmış bir insan zaten onun oynadığı her şeyi izlerim :)izliyorum da zaten Bıçak Sırtı'nı.
Bir sezon sürecekmiş sonu belliymiş uzatmayacaklarmış.

Anıl dedi ki...

Dizinin hakkında hayırlısı da bu olur zaten :)

bilog dedi ki...

evet ilk bölümden çok şey belli oldu ve izleyen arkadaşlarımla da ilk bölüm sonrası hepimiz aynı kanıdaydık ama böyle bir diziye "sıfır" diyemessin:) oyuncular yeter. özellikle fikret kuşkan'ın oyunculuğu karşısında söylenecek hiç bişey yok. bu adamlar bi sahnede varolması gereken duyguyu tüm gerçekliğiyle oynayabiliyosa, isterlerse teletubies'de oynasınlar, ben izlerim. dizi hakkındaki tek üzüntüm, erkan can gibi usta bir oyuncunun çok ön planda olduğu bir rolde olmaması. bu beni üzüyor işte:)

Anıl dedi ki...

Fikret Kuşkan bir yenilik mi sence? Ben yeniliğin sıfır olduğunu söyledim. Bana gider yapma :) Kaldı ki Erkan Can'ın ileriki bölümlerde daha bi' fazla görüneceğini düşünüyorum. Nedeni belli... Bana spoiler verdirme :)

bilog dedi ki...

bu kadar sağlam oyuncuların bi dizide toplanması yenilik!:) şimdi bana şurda toplanmışlardı falan deme o zmnki halleriyle şimdiki halleri bir değil çünkü...

Anıl dedi ki...

Ulan amma uzattın ha :) Ben daha sana bir şeycikler demem :)