1 Mayıs 2008 Perşembe

İlker Yasin Hakkında

Efendim malumunuz erkek milleti olarak en büyük uğraşımız ve dolayısıyla en büyük tutkumuz futboldur. Bir topun peşinde 22 adamın koşturması her zaman ilgimizi çekmiştir. Futbolla yatar futbolla kalkarız. Sabahları gözlerimizi tuttuğumuz takımla açar, kahvaltıda bile spor haberi izleriz. Hanımlar evde magazin dünyasında olup bitenleri takip ededursun, biz okul, iş, kahvehane demeden her yerde taraftarı olduğumuz takımı içinde bulunduğu kötü durumdan nasıl çıkaracağımızın yollarını ararız. Herkes en iddialı yorumu kendisinin yaptığını düşünür. Çünkü futbolu kendisinden daha iyi anlayan yoktur. Bu isimlerden biri de ünlü "spor yorumcusu" İlker Yasin. Kendisi çok biliyor gerçekten.
Demem o ki futbolu çok severiz biz. Futbolun içine eden adama da adam demeyiz afedersiniz. Bilhassa Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonası ve Şampiyonlar Ligi'ni takip etmek yemekten sonra içilen sigara etkisi yaratır. Son Dünya Kupası Kanal 1'de yayınlandı. Kanal 1 bu turnuva için Gökhan Telkenar ve Emre Tilev gibi adamı kanseredebilitesi yüksek spikerleri görevlendirdi. Kupa zevkimizin içine edildi afedersiniz. Şampiyonlar Ligi de kulüpler bazındaki en büyük futbol şölenidir. Yıllardır Star TV verir bu şampiyonayı. Cem Yılmaz, Güntekin Onay ve Ersin Düzen'in maçları anlattığı yıllarda turnuvayı takip etmesi güzeldi bu kanaldan. Amma ve lâkin ne zaman bu üçlü Star'ı terk edip NTV'nin yolunu tuttu, Star'da Şampiyonlar Ligi'ni takip etmek de işkenceden farksız oldu. Hele bu sene... İlker Yasin, Emre Tilev, Ertem Şener ve Gökhan Telkenar'dan oluşan felaket dörtlü turnuvanın başından beri seyir zevkimizin içine ediyor. Yaptıkları bilmiş yorumlar, kullandıkları yanlış ifadeler izleyeni çileden çıkarmaya yetiyor. Şampiyonlar Ligi'ni NTV ya da en azından TV8'de izlemek için çok şeyden vazgeçerdik, bunu ve elimizde olana mahkum oluşumuzu biliyorum. Ancak ben yine de yetkililerin okuma ihtimaline karşı buradan sesimi duyurmak istiyorum. Yeter. YETER! Artık yeter. İlker Yasin ve Emre Tilev gibiler emekli olsun. Yerlerine Güntekin Onay, Okay Karacan, Ersin Düzen, Ercan Taner gibilerin anlatımıyla izlemek istiyoruz biz Şampiyonlar Ligi'ni. Haydi bu isimleri de getirmeyin, vazgeçtim. Sadece İlker'den kurtarın bizi. Parası neyse verelim! Gerçekten.

PEKİ İLKER YASİN ŞİMDİYE KADAR NE GİBİ YORUMLARDA BULUNMUŞ:
  • Türkiye artık zaferi kutlasın! (Türkiye Danimarka karşısında 2-1 öndeydi bu cümle kurulduğunda. Uzatma anlarını hesaba katmamıştı İlker. Sonuç; 2-2)
  • Top Toldo'yu geçse gol olacaktı. (Top herkesi geçer ve auta gider)
  • Tugay vurursa gol, vurdu ve aut!
  • Çok soğuk bir hava, sıfır derecenin altında, eksiye düşebilir.
  • 13'e 14'lük bir eşitlik faullerde.
  • Hem gol hem penaltı.
  • Buradan gördüğüm kadarıyla stadyumda 23468 seyirci var.
  • Son 15 dakikaya 1 dakika kaldı.
  • Thierry Henry 8 sene Ajax'ta forma giydi ve... (Henry'nin Ajax'ta forma giydiğine dair bir belge yok)
  • Bizim lehimize de, İsviçre'nin alehine de çok büyük hatalar yaptı.
  • Biz bu Chelsea'ya Chelsea'da da yenilmeyiz. (Arkadaşın Chelsea ile kastettiği yer Londra olacak)
  • Ben o kadar dedim, döndürmeyin Shevchenko'yu dedim ama, yok... Hep aynı golü yiyoruz, yazık.
  • Ama çocuklar kaç kere dedim oralarda vurdurmayın diye.
  • Bu aksam değerli konuklarımızın yanında çok daha değerli iki konuğumuz var.
  • Kendisinin nasıl oynadığını görmedim, bu yüzden bir işe yaramaz.
  • Bojan Krkic 18 yaşında, 5 ay, 6 gün öyle bir şey işte.
  • Drogba seneye Chelsea'ye veda edecek. Büyük ihtimalle İtalya'nın yolunu tutacak. İtalya olmazsa İnter'e gidecek. (Bilmeyenler için söyleyeyim; İnter de bir İtalyan takımıdır)
  • Asla yalnız yürümeyeceksin bu yollarda.

10 yorum:

sinem dedi ki...

"Sparta Prag'ı Sparta'da yeneceğiz"
"Chelsea'yi Chelsea'de yeneceğiz"

7 farkı bulunuz :)

sinem dedi ki...

Bir de şimdi geldi aklıma, erkekler diye genellemeyelim lütfen. :) Saygılar.

Anıl dedi ki...

Yok onu hususi yazdım oraya. Çünkü bana kalırsa genellemek en doğrusu. Tabii ki futbolu seven bayanlar da var ama ben onları istisna olarak görüyorum.

sinem dedi ki...

Tüm genellemeler yanlıştır diyerek tavrrımı koyuyorum! Hıh :)

Anıl dedi ki...

Yapmış olduğunuz bu genelleme bile yanlış :)

bilog dedi ki...

benim için en bomba lafını yazmamışsın buraya o katkı da benden olsun:)

önemli bir avrupa maçında ya da milli takım maçında tam hatırlamıyorum, bizden bir oyuncu şutu çeker, top üst direğe ardından yere çarpıp sahaya geri döner, gol olmaz. pozisyonda çok heyecan yapan ilker yasin:

- üst direk! alt direk! eöö alt direk yok tabii sayın seyirciler çizgi! alt çizgi! çizgiye çarptı ve çıktı top.

şeklinde saçmalamaya başlar. tv başında kopan bizlerin yıllar boyu pes muhabbeti olur bu. ne zmn top üst direğe ardından yere çarpsa "üst direk alt direk" deriz. koparız:)

Anıl dedi ki...

Hadi ya, der miyiz? :)

sinem dedi ki...

Güzel cevaptı, saygıyla eğiliyorum :) O değil de, Liverpool maçında 70 küsürüncü dakikada 3-0 gerideyken oyuna giren Cihan naleti için "Gol at Cihan, goller at Cihan!" diyen Ertem Şener miydi İlker Yasin miydi? :)

Anıl dedi ki...

Benim o maçtan tek hatırladığım 'aforizma' "Yüreğimiz ağzımıza gele gele ağzımızda yer kalmadı" olmuştur. Bu söze fena halde sinirlenmiştim. Ve evet, o maçı Ertem Şener anlatıyordu. Başkası söylemiş olamaz.

vascodegama dedi ki...

:):):) süper yaa :D ya ben maçı izlerken öyle detaylara tkaılmıyorum oyundayım maç bitene kadar :D taki maç biter tekrarını izlediğimde heyecanlandığım yeri gösteririm ama heyacanlanacak birşey olmadığını farkedince manyak bi duygu olur bende ..:Dher maçta böyle olur.