18 Ekim 2008 Cumartesi

Antalya'ya Yıldız Yağdı

"Her zaman Türkiye'ye gelmek ve tanımak istedim. Nihayet Türkiye'deyim. 45 yıldır süren Altın Portakal Film Festivali'ni çok etkileyici buldum. Başka bir ülkeye gidip, başka bir kültürü tanımak çok güzel. Master Class etkinliğinde de sinema öğrencileriyle buluşacağım"
Bu sözler Hollywood'un ön önemli aktörlerinden Kevin Spacey'e ait. Antalya'dan ayrı kaldığıma hiç bu kadar üzüldüğümü hatırlamıyorum. Bunun sebebidir Kevin Spacey. 2 Oscarlı usta aktör 45.Antalya Altın Portakal Film Festivali ve 4.Uluslararası Avrasya Film Festivali'nin konuğu olarak Antalya'ya ayak bastı. Kilometreler ötede çaresiz kalmak en kötüsü. Kimbilir ne zaman Antalya'ya, ya da Türkiye'ye gelir? Kaçan balık çok büyük oluyor benim için...
Üstelik sadece Kevin Spacey ile yetinmiyor bu sene Antalya halkı. Antalya bahane aslında. Her geçen sene daha da modernleşen ve kalitesini artıran Altın Portakal, Avrupa'da söz sahibi bir festival olma yolunda hızla ilerliyor. Festivale her sene çok daha kaliteli yapımlar dahil oluyor. Ayrıca geçen seneden itibaren Antalya'ya akmaya başlayan dünya sinemasının hatrı sayılır isimleri, Altın Portakal markasının itibarına itibar katıyor.
Peki bu sene Kevin Spacey haricinde kimler var? Cehennem Silahı serisi, Av, Testere ve Körlük gibi başarılı yapımlarda yer alan Danny Glover; Piyanist ile Oscar kazanan, Köy, King Kong ve The Jacket gibi yapımlarla da başarısını sürdüren genç aktör Adrien Brody; bir döneme damgasını vurmuş, güzellik kraliçesi Bo Derek bu isimlerin sadece birkaçı. Festivalin onur konukları ayrıca Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in düzenlediği akşam yemeğinde, tarihi Kaleiçi'nde biraraya geldiler.
Ayrıca belirtmeden geçmek olmaz; festival bu gece Can Dündar'ın 29 Ekim'de vizyona girecek olan ve merakla beklenen filmi Mustafa'nın da ilk gösterimine sahne oldu. İstihbaratım sağlam, film bittiğinde tüm salon yapılan işi ve emekçilerini ayakta alkışlamış.

Adrien BRODY











Danny GLOVER











Bo DEREK

Hiç yorum yok: