9 Mart 2009 Pazartesi

90'lı Yıllar #2

90'lı yılların şarkılarına baktığımızda aldatma, aldatılma ve gönlü avutma üçgeni arasında döndüğünü görüyoruz. Mesela kahramanlarımız genellikle birileri tarafından sırtından bıçaklanır, sonra o vefasızın ardından "Seni şöyle unuttum, böyle unuttum, şeyime takmıyorum artık seni" gibi laflar döşerlerdi. Çaresizlik değil de nedir yahu bu? O yılların pop müziğine yön verenler bana bunun izahını yapsın bir kere. Aklım almıyor, yemişsin kazığı sonra bir de "Unuttum lan işte seni" diye şarkı yapıyorsun. Olmaz güzelim, olmaz ciğerim. Vallahi de billahi de kurtarmaz.
90'lı Yıllar konseptinin ikinci bölümünde işleyeceğimiz şaheser tek albümlük sanatçılar kervanının bir üyesi olan Seçil'in Unutursun Gönlüm adlı parçası. Bir dönem iyi sükse yapmıştı bu hatun ve parçası. Fakat az sonra izleyeceğimiz klipte de göreceğiz ki çok fazla büyütmüşüz gözümüzde sanki. Seçil ablamız (Nereden ablam oluyor kendisi benim?) aldatılan kadını anlatıyor bu güzide eserinde. Şarkıda gönlüyle konuşuyor ve diyor ki; "Unutursun be gönlüm, kimleri unutmadın ki? Bu ne ilkti ne de son olacak. Daha kaç kişi arkandan vuracak, sen daha dur!" Fakat klibe baktığımızda bambaşka bir senaryo karşımıza çıkıyor. Sözlerle klibin senaryosu birbirine uymuyor. Şöyle ki; klipte bir abi var. Bu abinin odasında oyuncak bir bebek var ama bu bebek ne Barbie ne de Sindy (Böyle mi yazılıyordu, 90'lı yıllarda kız çocuğu olan biri yardım etsin), bu bebek biraz sonra görüyoruz ki aslında Seçil'in ta kendisi. Abimizin aşkı imkansız. Oyuncak bebeğe aşık olmuş ve onun canlanmasının hayali ile yaşıyor. Klip bu ya, bebek Pinokyo misali canlanıyor ve Seçil oluyor. Seçil ablamız garip dansıyla klibi götürüyor. Oyuncak bebekler sanırım ellerini bileklerinden çeviriyorlar. Ben bu klipten bunu öğrendim. Yanlışsa büyük hayal kırıklığı... Neyse... Klibin bir bölümü de kumsalda geçiyor ki en ilginci burası. Biraz Lost havası vermeye çalışmışlar diyeceğim ama o vakitler Lost Most yok ortalıkta. Bir de kumsalda yatak var ki ona hiç değinmek istemiyorum. Seçil hanıma çabaları için teşekkür ediyoruz ve "Olmamış" diyoruz. Şaka lan şaka... 90lar bizim canımız ciğerimiz.
BONUS: Klipteki abinin adını ilk bilene benden bir demet maydanoz. Bir adet yumurta da olur...

10 yorum:

Mobius dedi ki...

hahahaha çok iyi hatırlıyorum bu klibi! O kumsaldaki topuklularla yürüyüş nedir, o salak hareketler nedir? Şimdi diyeceksin ki,herşey düzgün bir o mu batıyor,değil,ben küçükken de sinir olurdum, anladım ki hala kıl oluyorum.

Ya klipteki çocuk Birkaç İyi Adam'ki çocuklardan biri gibi geldi ama atıyor olabilirim bir tarafımdan ya da şey vardı, Hazal diye bir kız. Youtube'a baktım bulamadım. Onun bir şarkısı vardı
"ha bir adım önde ha arkada nedir canım bu koşuşturma anam beni..."
böyle tavandan halat mı çiçek mi sarkardı,ordaki çocuk gibi, gibi... :)

Anıl dedi ki...

MOBIUS,

kumsaldaki topukluları geçtim, kumsalda bisiklete biniyor bunlar ya. O baldırlar kas yapmıştır kas! :)

Kas demişken. Boşuna kasmayın sayın Mobius, maydanozu kazanamayacaksınız. Nıhahahah :)

Anıl dedi ki...

MOBIUS,

bu arada bahsini ettiğiniz parçanın adı "Elden Yar Olmaz" :) Belki bir yardımı olur diye düşündüm :)

benjcev dedi ki...

"cindy" şeklinde yazılıyor azizim. evet, ben 90'larda küçük bir kız çocuğuydum. ne var bunda.

valla yazının orasında takıldım kaldım, gerisini okuyamadım baba. ulan acaba "cindy" desem, rezil olur muyum diye düşündüm durdum. sonra gözümü karartıp bu yorumu yapmaya karar verdim. şimdi dönüp yazının devamını okuyacağım. ayrıca 90'larla ilgili olarak tayfun duygulu'dan başkasını hatırlayamıyorum. kahretsin!

sinem dedi ki...

barbie ve sindy doğrudur efem. şimdi abiyi tanımak için kasıyorum :)

Anıl dedi ki...

benjcev,

niye rezil olacaksın canım :) Ben sordum, sen cevap verdin. Olur öyle :) Fakat sevgili Sinem de doğrusunun Sindy olduğunu söylüyor. Ne yapacağız şimdi :)

sinem,

sen abiyi buladur, benjcev doğrusunun Cindy olduğunu söylüyor. Sivaslı Cindy karışmasın, aman diyeyim :)

benjcev dedi ki...

hacı ben araştırdım. wikipedia'sıdır, efendime söyliyeyim google'ıdır, bir dizi temaslarda bulundum.

doğrusuu sindy'ymiş. peki "bu cindy ne?" diye araştırdım, yılmadım, uğur dündar'a benzeyen eniştemi de aldım yanıma, tahtakale'ye gittim. cindy, sindy bebeklerin taklidiymiş. sindy de barbie'nin taklidiymiş. eniştem çay falan içti o sıra. sonra "bu olay bana hali hazırda köpek öldüren özel marmara şarabının taklidi olan güzel marmara şarabını hatırlattı" açıklamasını yaptı.

itirazı olan varsa, enişteme başvursun. ayrıca o klipte oynayan adam da eniştem. bunu da belirteyim. bütün düğüm eniştem de çözülüyor.

gelişmeler oldukça bağlanacağız. ultranil07 sendeyiz.

Anıl dedi ki...

Pekala benjcev, teşekkür ediyoruz.

Şimdi hava durumu...

Unknown dedi ki...

ne kadar lüzumlu bir bilgi tartışılır ama klipteki bey şarkıcı Alex'tir, aynı zamanda Hayko'nun da oğludur :-)

Anıl dedi ki...

evvelzamanicinde,

10 puan 10 puan 10 puan :) Elbette ki Alex'in ta kendisi :) Size tebriklerimi sunuyor ve adres bilgilerinizi ulaştırdığınız takdirde maydanozunuzu göndereceğime söz veriyorum :)

Şaka bir yana, teşekkür ediyorum :)