20 Ağustos 2008 Çarşamba

Ramazan Şahin ve İlk Altın Madalya

Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları başladığı günden bu yana tartışıp duruyoruz. "Nerede hata yapıyoruz"a verilecek bir cevabımızın dahi olmadığı anda bugün öğlen saatlerinde minderde Ramazan Şahin adındaki şahsın Türkiye adına altın madalya için mücadele edeceği haberini aldık. Pekçokları gibi televizyon karşısına geçtiğimde sporcunun şortunun renklerini ve göğüs bölgesinde yer alan Türk bayrağını görmesem Türkiye adına yarıştığına bin şahit isteyeceğim neredeyse. Neticede yine devşirme bir sporcu sayesinde ilk altın madalyasını kazandı ülkem. Lâkin ben hiç sevinmedim bu duruma. Az önce de belirttiğim üzere bu madalyanın bize hiçbir getirisi olmadığı gibi hafife alınmaması gereken şekilde götürüsü olduğu kanaatindeyim.
Minderdeki adamın suratına bir bakın. Güreşin başından sonuna dek ve hatta madalya töreninde bile somurtkan ifadesinden söz etmiyorum. İktidar partisinin milletvekillerinden aşina olduğumuz bıyığa ve İslamcı terör örgütü İBDA-C tarzı çember sakala dikkatleri çekmek istiyorum ben. Antrenörünü hiç sormayın, onun sakallarını ölçmek için cetvel gerekli. Kaç kişi inanır bilmem - zaten umrumda da değil - güreş boyunca sanki birilerine mesaj vermek amacıyla oradaymış gibi davranan bu adamın kazanmaması yönünde dua ettim. Bu adamın orada Türk bayrağını temsil etmesi ülkemizin içinde bulunduğu durumu gayet iyi özetliyor. Zaten madalyayı töreninde, bayrağımız göndere çekildiğinde ve İstiklâl Marşımız okunmaya başladığında bu insan müsveddesi marşımızı okumak yerine dua etme işine girişti. Ondan sonra da soruyoruz kendi kendimize "Türkiye'ye şeriat gelir mi?" diye... Adamın biri Türkiye adına çember sakal-bıyık ile yarışıyor, üstüne madalyasını İBDA-C selamı ile tutuyor... Biz hâlâ şeriatın gelmesinin mümkün olup olmadığını tartışıyoruz. Bütün dünya izledi bugün bu mücadeleyi... İnsanların kafasında İran kadar, Afganistan kadar olduk zaten. Bu iş resmiyete dökülse ne olur, dökülmese ne olur? Yazıklar olsun tüm bunlara izin veren Güreş Federasyonu'na... Bu zihniyetten gelecek madalya da olmaz olsun.

4 yorum:

bilog dedi ki...

işin garibi güreş federasyonundan veya başka yetkili bir yerden(var mı bilemedim) bir açıklama gelmemesi. bu da şunu gösteriyor. "bu adamın bu olduğunu zaten biliyorduk. bunu yapmasını da kabul ediyoruz. yeter ki bize madalya getirsin."

bu kafaya sahip insanlar tarafından yönetiliyorsa o spor, diyecek bir şey yok. ramazan şahin'in de hiçbir suçu yok. suç onu oraya çıkaranlarda. ki onlar bunda bir sakınca göremiyorlar.

MOBIUS dedi ki...

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin çok muhterem bir kişilik,eh malum hükümetimizden tadından yenmiyor.

Biraz önce izledim, Dağıstanlı "sporcumuz" elinde Türk bayrağı ile gövde gösterisi yapıyor salonda,ardından televizyonlara konuşuyor. Konuşuyor ama Rusça!,antrenörü tercümanlık yapıyor.

Haydin milletçek sevinelim bir "altınımız" var diye!

Anıl dedi ki...

Halbuki onlar da insan, bizde de insanlar var!

MOBIUS dedi ki...

:D Çok çakalsın!