2 Temmuz 2008 Çarşamba

Storm of the Century

Gerilim filmleri izlemeyi severim. Ancak pekçokları gibi kolay kolay da beğenmem bu tür filmleri. Birilerinin parmakları arasından baktığı ekrana çoğu zaman gülerek bakmışımdır. Bir çekiciliği olmalı işte. Ne idüğü belirsiz yaratıklar olmamalı mesela. Seri katil hikâyeleri de beri gelsin. Çok severim. Ancak hepsinden ayrı olarak bir filmi ayırırım. Gerilim filmleri listemin en üst sıralarına yerleştiririm. Eski yazılarımdan birinde kısaca değinmiştim bu filme ve türünün en beğendiğim filmlerinden olduğunu belirtmiştim. Ünlü yazar Stephen King'in aynı adlı romanından uyarlanan Storm of the Century'dir bu film. Bu arada, film derken yapımın 1999 yılında BBC için çekilen 4 bölümlük bir televizyon dizisi olduğunu da belirtmek gerek. Yine de ülkemizde DVD ve VCD'lerine ulaşmak mümkün. İsterseniz arkası yarın yöntemi ile zevki günlere yayarsınız, ya da 240 dakikalık boş vaktiniz vardır ve kesintisiz, bir çırpıda izleyiverirsiniz.
Hikâyenin bahsini edelim biraz da. Little Tall Adası sakinleri birbirleriyle iyi ilişkiler kurabilen bir topluluktur. "Kardeş gibi" derler ya, aynen öyledir. Komşu komşunun külüne muhtaç olduğunda sobanın dibinde biriken külleri severek verirler. Yaklaşmakta olan kışın getireceği büyük felaketin farkına sonradan varacaklardır. Kar kıyamet mevsimi kapıyı çok fena çalar. Yüzleşmekte oldukları kış mevsimi son yüzyılın en ağırıdır. Kasaba öyle bir tipiye boğulur ki tüm hayat felç olur. Fakat o güne kadar eşi benzerine rastlanmamış olan bu fırtınanın gelişi tesadüf değildir. Fırtınayı beraberinde getiren bir kişi vardır: Andre Linoge. Little Tall sakinlerinin daha önce hiç görmediği bu adam özel güçlere sahiptir. Gelir gelmez işlediği bir cinayet ile dikkatleri üzerine çeker. Günler geçtikçe fırtına gücünü artırır, cinayetler sürer. En nihayetinde herkesin korktuğu adam yaptığı kısa konuşmada şunları söyler: "Bana istediğimi verirseniz, giderim"... Peki ne istiyordur bu adam. İstediği şey yenilir yutulur bir şey midir? "He" deyince verilebiliyor mudur? Ancak kasaba sakinlerinin geçmişleri hakkında her şeyi bilen Linoge'nin istedi şeyi alamaması durumunda kasabayı haritan sileceğini kanıtlaması gerekmektedir.
Filmin oyuncu kadrosunu genellikle Amerikan dizi oyuncuları oluşturuyor. Kasaba şerifi Mike Anderson'u Tim Daly, garip yabancı Andre Linoge'yi Colm Feore canlandırıyor. Bol kar manzarasıyla şu sıcak yaz günlerinde iliklerinize kadar dondurabilecek bir film. Bu kötü son cümle için özür diler, saygılar sunarım.

Hiç yorum yok: