6 Ekim 2007 Cumartesi

Kusturica Portakal İçin Geliyor

Arizona Dream, Çingeneler Zamanı, Babam İş Gezisinde, Kara Kedi Ak Kedi gibi filmlerle tanınan ve Underground filmiyle Altın Palmiye'yi kucaklayan dünyaca ünlü Boşnak yönetmen Emir Kusturica 44.Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne onur konuğu olarak katılacak. Yalnız bu konuda çatlak sesler de çıkmaya başladı. Altın Portakal'ı daha iyi yerlere getirmek için elimize çok iyi bir fırsat geçmişken gündemi farklı noktalara çekme çabası içinde birileri. Bir grup insanın dün Antalya'da yaptığı basın toplantısı Emir Kusturica'nın Antalya'ya gelmesiyle ilgiliydi. Söylediklerine göre Bosna'nın Sırplar ile yaptığı savaşta Kusturica kendi halkını satıp Sırplar'dan yana bir tavır kullanmış. Hatta bununla da kalmayıp "Boşnak ve Müslüman olmaktan utanıyorum" gibi bir laf da etmiş. Tabii bunların tümü ülkemizin belli bir yere gelmesini istemeyen, beyinleri örümcek ağlarıyla kaplanmış kişiciklerin iddiası. Bu şahıslar işi daha da ileri götürüp Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı'na Kusturica'nın kente gelmemesi yönünde baskı yapacaklarını ve aksi bir durumun söz konusu olması durumunda ise festival boyunca protesto yapacaklarını belirtmişler. Peki kim mi bu şahıslar? Saadet Partisi Antalya il teşkilatının üyeleri... Şaşmamak gerek sanırım!

2 yorum:

Mobius dedi ki...

Emir Kustiritsa “No Smoking Orcestra” müzik grubunun gitaristliğini yapıyormuş.Yeni öğrendim paylaşıyım dedim:)
Cidden şaşmamak mı lazım(saadet partisi elemanlarına) artık bu tip manzaraları görmezden gelip ne kadar! olucaksa artık alışmaya alışsak mı diye düşünüyorum,yoksa sinir hastası olmak elden değil.Heykel krizi üstüne bir de bu Antalya için pek hoş olmaz sanırım.Yazık yazık...

Anıl dedi ki...

Avrupa'da yeni yeni bir yerlere gelmeye başlayan Altın Portakal için gerçekten çok büyük prestij kaybı olur. Kusturica festivale gelmesi beklenen tek büyük isim de değil. Hangi devirde yaşıyoruz?