27 Nisan 2009 Pazartesi

90'lı Yıllar #7

1995 senesinin ikinci yarısına girildiğinde Amerika Birleşik Devletleri'nden iki Türk kardeş geldi Türkiye'ye... Birinin adı İsmail idi, ötekisi ise Ali. Bir müzik grubu kurdular, adını da Cemali koydular. Geldikleri yerin de etkisiyle dönemin Türk pop müziğinin birkaç kademe üstünde müzik yaptılar. Başımızı çevirip baktığımızda, o yıllar içinde ayakta kalmayı başarabilmiş nadir isimlerden biriydi Cemali. Sonra bu topraklarda hüzünlü ve hoş bir tat bırakıp ABD'ye geri döndüler. Belki de iyi yaptılar. O dönemin müzik girdabında yok olup gitmeyi değil, uzun yıllar boyunca insanların aklında yer etmeyi seçtiler. Az ama öz eser verdiler. Hele bir Duymak İstiyorum vardı ki anlatmaya yürek dayanmaz. Pek çoklarının içine yaşanmışlıklarını kattığı, kendilerinden bir şeyler bulduğu, sayesinde göz pınarlarını kuruttuğu bir şarkıydı Duymak İstiyorum. 90'lı yıllardan kalma en baba şarkıların başında gelir, kendisini yıllar sonra bugün, hâlâ, tekrar tekrar dinletir. Bugüne kadar eskimedi, bundan sonra da eskimeyecek...

5 yorum:

Her Yol Roma dedi ki...

Dön Bana
Dönence
Duymak İstiyorum
Sever Misin O Zaman
Şimdi Uzaklardasın

Bunlar ne şarkılar yahu?

İyi ki gittiler de bu bir avuç süper şarkıyı bıraktılar. Kalıp boş beleş albümler çıkarsalar gözümüzde bu denli değerli olamazlardı heralde.

Saygılar,

beenmaya dedi ki...

ne güzel oldu hatırlamak
hatırlatman
sağolasın...

Anıl dedi ki...

beenmaya,

Teşekkür ediyorum. Ben bu köşeyi zevkle hazırlıyorum. Birilerine zamanda yolculuk imkanı verebiliyorsam, ne mutlu :)

bilog dedi ki...

Çok yavan bir soru soracağım şimdi:

Bu grubun ismi niye Cemali? :) Ben birinin ismi Cem birinin ismi Ali diye biliyordum, ordan geliyor sanıyordum. Sen İsmail demişsin birine bilmiyordum bunu. Eğer öyleyse Cemali ne ayak?

Bu arada şarkıyı çok severdim, şu anda da dinlediğime göre hala seviyorum.

Anıl dedi ki...

bilog,

Evet, yanlış değil bu. Birinin adı İsmail, diğerininki Ali. Cem'in nereden çıktığını ise onlara sormak lazım sanırım :)