16 Nisan 2009 Perşembe

90'lı Yıllar #6

Sezen Aksu'nun kendisi zaten ayrı bir nimet iken Türk pop müziğine yapmış olduğu hizmetleri sadece besteler ve güfteler ile sınırlandırmak yanlış olur. Aksu'nun popüler müziğimize kazandırdığı pek çok isim var ki bunlardan biri de 1996 yılında kendi ismini taşıyan albümüyle bir anda patlayan ve birçoklarını kendisine hayran bırakan Rengin'di. Unutmak mümkün değil gerçekten. Yığınla yeteneksizin doldurduğu piyasada yeteneği ile ayakta kalmaya çalışan bir isimdi kendisi. Fakat aynı nakarat çaldı, sanatçı adayları eteklerini piyasadan çekerken, daha sonra medya maymunu olacak isimler bir bir yükseldi başarı merdiveninde.
Rengin tek bir albüm yapmıştı. Özellikle az sonra izleyeceğiniz ilk klibine vesile olan şarkısı Aldatıldık ve Dikey Limit tadında bir klibe sahip olan romantizm seviyesi yüksek Yalnız Gece adlı parçalarını akıldan silebilmek kolay değil. Rengin Sekban'dı, Tolga Öngören ile evlendikten sonra Rengin Öngören oldu. Fakat bizim için hâlâ Rengin olduktan sonra, bunun pek de bir önemi yok açıkçası. Üzülüyor insan... Böylesine yetenekli bir ismin müzik hayatının kısa olmasına isyan edeceğim utanmasam.
Bu köşedeki eserleri sürekli tiye alacak değiliz ya. Biraz da asfaltı ağlatanların hakkını verelim istiyorum. Rengin için söylenebilecek fazla bir şey yok. Gözleri güzel, kendi güzel, sesi güzel, şarkı güzel, klip bile güzel...

1 yorum:

Her Yol Roma dedi ki...

aldatıldık, aldatıldık
sevda böyle değil