5 Nisan 2009 Pazar

90'lı Yıllar #5

Tez konusu olur şerefsizim. Bu topraklarda aklıma geldiği kadarıyla bir Ajda Pekkan var, bir de bu adam. Bu ağabey kim mi? Elbette Hakan Peker. 47 yaşında olduğunu söylesem, muhtemelen bana inanmazsınız. David Fincher'in son filmi var ya, aha da onun kanıtıdır bu adam. Can Yücel'in dizelerinin hayat bulmuş halidir. Elimde olsa kitabını yazarım. Adı da The Curious Case of Hakan Peker olur.
Hiç şüphe yok ki Türk pop müzik tarihinin en çok konuşulan isimlerinden biri o. Hey Corç Versene Borç'dan sonra kendisini aşması gerekiyordu, bunu başardı. Az ekmeğini yemedi Türk müziği onun, eh, biz de bu köşede geri kalmayacağız bundan. Bol bol ekmeğini yiyeceğiz Hakan Peker'in. Kimi zaman güleceğiz kimi zaman yereceğiz, ama şu bir gerçek ki her daim takdir edeceğiz kendisini. O olmasaydı sanki bu kadar tadı tuzu olmazdı Türk popüler müziğinin.
Parçamızın adı Bir Efsane... Sadece Efsane de olabilir, tam olarak bilemiyorum. Bildiğim bir şey varsa o da bu parçanın sanatçının ilk albümlerinden birinde yer alıyor olması. Yılın da 1990 olması gerek. Yani nereden baksanız 20 sene olmuş... Gerçekten de adı gibi efsane olma yolunda ilerliyor parça. Neyse... Sanatçı bu parçayı 1998 senesinde yeniden seslendirdi ve bir de klip çekti. Gariptir, çok da beğenirim ben bu klibi. Ülkemizde adettir; klipler mini film tadında olmazsa olmuyor. İlla ki bir senaryo oturtmak şarttır. Hoş, daha yeni yeni yıkıyoruz bu duvarı.
Yine de "İyidir, hoştur" deyip de atmak olmaz. Nasıl olsa az sonra kendisiyle yüzleşeceksiniz, fakat ben yine de birkaç kelam etmek istiyorum.
Öyle bir klip ki bu insana "Ben bu filmi bir yerlerde görmüştüm" dedirtmiyorsa, ben de ne olayım! Zengin bir ailenin oğluna verilen gönülsüz Külkedisi mi ararsınız, beyaz atı olmasa da kırmızı BMW'si ile durumu kurtaran prensi mi? Kız esas oğlana kendisini zorla kaçırtır. kaçarlarken bir klasiği de es geçmezler; arkadan koşanın daima yere kapaklanması ve öndekinin onu kaldırmak için geri dönmesi vb. Yine de hikaye, gerçek olmadığını düşündüğünüzde güzel geliyor kulağa ve göze. Hakan ağabeyimiz de hatırlatıyor zaten; "Bir efsaneydi seninle beraber olmak" diye. Biz mesajı o anda alıyoruz aslında. Takıldığım bir husus var yalnız... Sevgili Hakan ağabey, seni severim ve hatta sayarım, bilirsin, ama kaçırdığın kızın peşindekileri görmüş olmana karşın kızın parmağındaki yüzüğü görünce attığın trip nedir öyle yahu! Bana bunun izahını yapabilir misin? Bana mutluluğun resmini çizebilir misin, ha, çizebilir misin? Çok sinirlendim bak.
O kadar güzel bir macera yaşıyorsunuz, sonra da kızı otobüse bindirip "Haydi köyüne" diyorsunuz. Olacak iş mi lan bu? Ben böylesine güzel kızı arabamda bulacağım, üstüne kaçırıp bir de kurtaracağım, sonra otobüse bindirip "Haydi kızım yallah"... Pışşıııık, derler adama... Bize denk gelmiyor ki anasını satayım böyle efsane!

Klipteki hatunu ilk tahmin eden şahsa benden bir yeşil elma. Çok da sahiciyim bu konuda.

6 yorum:

sinem dedi ki...

adamın bizim yaşımızda oğlu varmış yahu. hey corç versene borç'u hiçbir şeye değişmem :)

Anıl dedi ki...

Tabii tabii :) Boyu kadar oğlu var :)

Ben bu yaşa geldiğimde nasıl görüneceğim bakalım :)

Her Yol Roma dedi ki...

Nefise Karatay desem?

Anıl dedi ki...

Evet evet, sarışın bir Nefise Karatay'ın aslında ne de güzel olabileceğini anlamış bulunuyoruz :)

benjcev dedi ki...

yalnız "üstü açık arabada şova kalkıp şalı uçuşan hatun"un ne ekmeği yenildi klip dünyasında ha.

Anıl dedi ki...

Di mi ama :) Ben yetişemiyorum artık :)