2 Haziran 2009 Salı

90'lı Yıllar #9

Baştan söylemekte fayda var, az sonra izleyecekleriniz için hiiiç öyle bana laflar falan hazırlamayın. Ben bu konsept ile yola çıkarken yol boyunca başınıza gelebilecek felaketler için hazır olmanızı söylemiştim. Söylemiştim söylemesine ama bu kadarını ben bile tahmin etmiş olamam.
1991 senesine gidelim bu defa... Türkiye'de ilk rap müzik denemesi diyebiliriz bu çalışma için. Raptiye Doping isimli bir grup beliriveriyor piyasada. Yaptıkları işe "iş" demek istemiyorum ama bir şekilde ilgi çekiyorlar işte. Hatırlayan pek var mıdır bilemiyorum. Zira bana hatırlatılmasa blogun bu bölümünde yer vermek aklımın ucundan bile geçmezdi öyle sanıyorum ki. Bilemiyorum, belki de geçmese böylesi daha hayırlı olurdu insanlık için.
"Raptiye Doping...." Yahu grubun adında bile hayır yok ki yaptıkları işte hayır olsun. Bildiğin Grup Vitamin özentisiymiş bunlar. Haydi yine Grup Vitamin'in bir albenisi vardı, sevmeyeni azdı. Belki de çok az kişiye itici görünmüşlerdi, ama bu Raptiye Doping bu anlamda ne kadar yergi varsa hepsini sahiplenmeye aday görünüyor.
Az sonra izleyeceğiniz klipte gaydiriguppak bir müzik eşliğinde okunan sözlerin - dikkatinizi çekiyorum itinayla şarkı demiyorum - bir de başlığı var; Hello Malatya! Ne kadar da yaratıcı, öyle değil mi? Siz hele bir de sözleri dinleyin. Klip pek çok eski Türk filminde de rastladığımız üzere saf, güzel, temiz Anadolu kızlarının şöhret uğruna düştükleri yollardan giriyor ve en nihayetinde uğradıkları hayal kırıklıklarından çıkıyor. Diyorum size, toplumsal mesaj vermeye çalışıyor ama eline yüzüne bulaştırıyor. Aman Allah'ım, o müzik, o sözler... Bırrr! Titreme aldı beni sabah sabah. Bu felaketi sizlere yaşatacağım için peşinen bağışlanmayı diliyorum. Ya da vazgeçtim, hak ettim ben bunu...

NOT: Hatırlatma için Beytepe Kaplumbağası'na teşekkürler.

2 yorum:

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

İlk defa izliyorum dinliyorum. Komedi yaa :)

Anıl dedi ki...

Değil mi ama :) Dünyaya tanıtmalıyız aslında bunları :)