13 Şubat 2009 Cuma

Gönüllerin Oscar'ı

Biliyorum biraz geç oldu ama güç olmadı en azından. Sizin de böyle bir şeyi kesinlikle beklemiyor oluşunuzdan adım gibi emin olduğum için acele etmedim esasında. Sadece kullanılacak oy sayısı biraz düşük olacak, o da zaten kabulümdür. Sanki diğer anketlere olan katılım yüzlerle sınırlı...
Bilindiği ve beklenildiği üzere 22 Şubat gecesi 81.Oscar Ödül Töreni'ne konuk olacağız. Sağ olsun, NTV bize bu fırsatı sunuyor. Bana sorarsanız ödül töreni ödüllerden çok daha değerli. Sahneye çıkan herkes bir Benny Hill kesiliyor ki sormayın gitsin.
Üç Maymun'un adaylığına kesin gözüyle bakıyordum. Fakat kıytırık bir Japon filmini ödüle aday gösterdiler Üç Maymun yerine. Her ne kadar bu ödül için Fransız ve İsrail yapımı iki film at başı gidecek olsalar da ilk defa bir Türk filmini bu gecede yarışırken görmek fena da olmazdı hani. En azından artık kendini kanıtlamaya ihtiyacı olmayan NBC'yi arka saflarda da olsa görmek mutlu ederdi bizi. "Önümüzdeki maçlara bakalım" diyorum ve konuya dalıyorum.
Akademi 22 Şubat gecesi kazananları açıklamadan Kültür Sepeti takipçileri kendi Oscarları'nı dağıtsın istedim, pek de iyi ettim. Yapacağınız şey çok basit... Sağ sütunda gördüğünüz 7 ankete oy kullanacaksınız. Evet, bu kadar! Bu sayede Akademi'nin taraflı tutumuna okkalı bir tokat savurma şansı elde edeceksin ey Kültür Sepeti okuru. Fena mı yaptım yani? Her zaman bunu istemedin mi, açık ol şimdi.
Anket sonuçları 22 Şubat akşamı yine bu blogda açıklanacak. Yani Akademi "And the Oscar goes to..." demeden önce biz demiş olacağız. En birinci biziz. Şampiyonluk bizim, kupa bizim! Evet!

1 yorum:

MOBIUS dedi ki...

Hemen kutsal oylarımı kullandım,mutluyum, mesudum, en birinci benim!